Kış mevsiminin vazgeçemediğim tatlarından biri brokoli çorbası. Tamam brokoli salatasını da çok severim ama bunun kadar vitaminli olmadığı için çok tercih etmiyorum. Çünkü brokoliyi salatada haşlayıp suyunu süzüyorsunuz, çorbada ise suyu içinde kalıyor.
Malzemeler:
1 demet brokoli (yaklaşık 10- 12 çiçek)
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam fesleğen- nane
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Brokoliyi küçük çiçeklere ayırıp yıkayalım. Patatesleri, havucu, sarımsakları soyup bir tencere içine patatesle havucu doğrayıp sarımsakları ilave edelim. Soğanı soyup iki- üç parçaya ayırıp tencereye atalım üzerine yıkadığınız brokolileri çiçekleri aşağı bakacak şekilde ekleyip üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte haşlamaya alalım. O bir kenarda haşlanırken, Bir tava ya da tencere içinde tereyağını eritelim üzerine unu ekleyip unun rengi hafif pembeleşinceye kadar kavuralım daha sonra üzerine sütü ekleyip hafif muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Haşlanan brokolilerin üzerine beşamel sosu döküp, el blenderından sebzeler parçalanana kadar geçirelim. Üzerine damak zevkinize göre tuz ilave edilip karabiber, nane ya da fesleğenle tatlandırabilirsiniz. Çorbanızı ateşe alıp bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
Bol sağlıklı günler dilerim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder