Siz de benim gibi kış sebzelerini pek sevmeyenlerden misiniz? Annem üşenmeyip taa izmirden kargoyla kış sebzelerini yollayınca denemek şart oldu. İlk denemem onunla başladı :) Nohutu haşlayıp anne usulü yapınca nohutun tadından anlayamadım kerevizin tadını arada kaynayıp gitti. İkinci denememde de portakallı yapmak istedim işin içine jan jan katıp tadı değişik olur diye düşündüm oldu da :)) Değişik tatlara açığım derseniz haydi kerevizleri soymaya başlayın o vakit...
Malzemeler:
2 top kereviz
1 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 bardak portakal suyu
Yarım limon suyu
1 adet soğan
2 bardak su
yarım çay bardağı zeytin yağı
1-2 çay kaşığı tuz
Soğan yemeklik doğranır. Kısık ateşte zeytin yağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine dilimlenmiş havuçlar da ilave edilip bir iki kere çevirdikten sonra, Soyulup küp küp doğranan kereviz ve patates eklenip o da hafif kavrulur. Üzerine portakal suyu, limon suyu, su ve tuz eklenip hafif tıkırdattıktan sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.. :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder